Šī gada 19.februārī, 9:00 Bulduru Dārzkopības vidusskolā dārzkopības nozares pārstāvji jau 23. gadu tiksies ikgadējā Dārzkopības konferencē, lai atskatītos uz paveikto, aktualizētu nozares problēmas, kā arī vienotos par jaunā gada plānotajiem darbiem nozares stiprināšanā un attīstībā.

Šis ir lielākais dārzkopības forums Latvijā, kas vienkopus pulcē lielu skaitu interesentu - praktiski darbojošos nozares pārstāvjus, lauksaimniecības nozarē studējošos studentus, pasniedzējus, organizāciju, kā arī saistīto valsts un nevalstisko institūciju pārstāvjus.

Konferenci rīko Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) dalīborganizācijas – Latvijas Augļkopju asociācija, Stādu audzētāju biedrība, biedrība Latvijas Dārznieks un Bulduru Dārzkopības skolas attīstības biedrība.

Konferenci atklās Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs informēs par nozarei saistošajām aktualitātēm. Arī konferences vietas izvēle nav nejauša, jo jau ilgstoši notiek diskusija par dārzkopības izglītības atbalstu un profesionālās izglītības lomu Latvijā. Šai jomā ir izdarīts daudz un tāpēc uz sarunu aicināti arī Bulduru dārzkopības skolas attīstības biedrības (BDSAB) vadītājs Ansis Birznieks, lai sniegtu ieskatu nozares pārstāvju skatījumam dārzkopības izglītības nākotnē.

Diskusiju laikā tiks skartas arī tādas aktualitātes, kas ir saistošas visiem dārzkopjiem – tiešmaksājumi, platību un saistītie, atbalsts mazajām saimniecībām, un jaunajiem zemniekeim, LAP programmas un sezonas strādnieki, elektroniskā LAD pieteikšanās sistēma, zemnieku pieļautās kļūdas, un to, ko tiem vajadzētu ievērot, jaunumi augu veselības un augu aizsardzības jautājumos.

Konferences noslēgumā nozares pārstāvji dalīsies atsevišķās - augļkopju, stādaudzētāju un dārzeņkopības sekcijās, lai jau detalizētāk uzklausītu un iezīmētu tālāko darbību scenāriju nozares problēmu risināšanai.

Autors:
Krista Garkalne (LOSP)

 

Dalīties