Sestdien, 16. maijā

 "Atnāc - un būs tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam! Katru gadu no aprīļa līdz oktobrim reizi mēnesī Nacionālais botāniskais dārzs organizē stādu gadatirgu. Gadu gaitā šie stādu tirgi kļuvuši par tradīciju un svarīgu notikumu Latvijas dārzkopju dzīvē, kur vienkopus pulcējas gan tirgotāji, gan pircēji. 
Tirgus apmeklētāji var iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ar neparastiem augiem, iegādāties preci ne tikai dārzam, bet arī nopirkt ko saimniecībā noderīgu no Latvijas amatnieku un mājražotāju piedāvājuma. 
Gadatirgus apmeklēšanu var apvienot arī ar jaunā oranžēriju kompleksa apskati. 3200 kvadrātmetru lielais oranžēriju komplekss ir lielākais un modernākais Baltijas valstīs. Apmeklētāji klātienē var iepazīties ar vairāk nekā 2000 augu dažādībām no visiem pasaules kontinentiem. LU Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava “Babīte” uz gadatirgu dosies ar vairāk kā 50 dažādu rododendru sugu un šķirņu stādiem. Izmantojiet iespēju papildināt sava dārza rotu ar ko jaunu un nebijušu. Tiksimies Salaspilī!



Dalīties